HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum

 

Lesideeën van juf Mirjam: groep 2 en 3

 

Sjakie in Suriname

 

Amerika, 14 februari 2009

Lieve kinderen, juffen en ouders,

Dit is waarschijnlijk de laatste brief die jullie van mij ontvangen. Als jullie deze brief krijgen, heb ik nog een paar dagen voor ik weer terug vlieg naar Nederland.

 

Na mijn avonturen in Suriname, ben ik op weg gegaan naar Amerika. Eigenlijk heet het land de Verenigde Staten en ligt het in het werelddeel Noord-Amerika, maar iedereen noemt het gewoon Amerika. De hoofdstad van Amerika is Washington DC. Amerika is ontdekt door iemand die ook een wereldreis aan het maken was: Columbus. Hij kwam er ook achter dat de wereld rond was en niet plat.

 

Omdat Amerika zo groot is, zijn er veel verschillende landschappen en klimaten. Op de ene plaats is het vaak warm en ergens anders koud. Er zijn veel beroemde bergen, rivieren en meren. De Mississippi is een hele bekende en lange rivier.

 

In Amerika heb je geen koning, maar een president. De vorige president was Bush en nu is president Obama aan het regeren. Na 4 jaar wordt er een nieuwe president gekozen. Het kan ook zijn dat de mensen dezelfde president nog een keer kiezen.

 

Als je in Amerika iets wil kopen, dan moet je betalen met dollars. Ik kwam natuurlijk in de problemen toen ik even wat bij de McDonalds ging kopen, want ik had alleen nog maar euro’s. Gelukkig namen ze die ook aan. Je ziet heel veel dikke mensen in Amerika, omdat ze gewoon van alles heel veel eten. Ook zie je ze vaak naar de film gaan en drinken milkshakes en eten popcorn.

 

Je hoort heel veel verschillende talen, omdat de mensen van heel de wereld daar komen wonen. De belangrijkste taal is toch weer Engels.

 

New York is een belangrijke plaats in Amerika. Toen ik daar aan kwam zag ik een heel groot beeld in het water staan. Dit beeld wordt het Vrijheidsbeeld genoemd. Dat heeft Frankrijk aan New York gegeven om de vrijheid van New York te vieren. Het beeld is een vrouw met een fakkel in haar hand. Amerika staat ook bekend om een hele lange brug bij San Francisco (de Golden Gate Bridge).

 

In Parijs kun je naar Euro Disney gaan. In Amerika is Walt Disney. Dit is hetzelfde, maar dan wat groter. Je kunt ook naar Las Vegas gaan. Daar gaan mensen heen om te gokken of om even snel te trouwen. Misschien heb ik ook wel een gokje gewaagd?! Je kunt er ook naar Sea World gaan. Dat is een soort dolfinarium. In Hollywood wonen heel veel sterren en worden veel films opgenomen. Je kunt daar naar de Universal Studio’s om te kijken hoe de films opgenomen worden. Heel veel sterren in films en in de muziek komen uit Amerika.

 

Uit sommige delen van Amerika komen de cowboys en de indianen. De andere groep 3 heeft veel geleerd over indianen, dus misschien kunnen jullie daar eens gaan kijken. In films zie je vaak ook sheriffs en grote politiewagens.

 


American football is een populaire sport. Het is een soort rugby. Ik heb ook een wedstrijdje meegedaan, maar ik vond het toch een beetje te lomp. Ik was helemaal blauw!

 

Maar goed, ik moet de brief maar eens af gaan sluiten en me na een paar dagen maar eens gaan voorbereiden op de terugreis. Ik wens jullie nog een fijne week toe en hopelijk ben ik op tijd terug voor Carnaval. Gaan jullie misschien verkleed als Chinees, Farao, cowboy of Italiaan in de carnavalsoptocht?

 

Ik heb er zin in!

ALAAF ALAAF, Sjakie

 

Sjakie komt op tijd terug voor Carnaval!

 

 

Terug naar overzicht van alle brieven

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 


  

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright