HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum

 

Lesideeën van juf Mirjam: groep 2 en 3

 

Sjakie in Italië

 

Italië, 10 januari 2009

Lieve allemaal,

Nadat ik bij jullie in de klas was geweest om te vertellen over mijn wereldreis, ben ik eerst nog naar het reisbureau gegaan. Ik heb geprobeerd om van alle landen reisboeken mee te nemen, maar dat is niet helemaal gelukt. Van Suriname heb ik geen boek en van Australië ook niet. Ik heb de boeken van de andere landen aan juf Mirjam gegeven voor in de klas. De rest van de informatie over de landen heb ik opgezocht op internet. Op het reisbureau hebben ze me van alles verteld over de reis die ik wil gaan maken en ze hebben ook meteen vervoer en de overnachting geregeld. Ik kan natuurlijk wel gaan vliegen, maar dat is voor mij toch wel erg ver. Ik heb daarom besloten om maar gewoon alles met het vliegtuig te doen.

 

Vrijdag 9 januari ben ik vertrokken vanaf Schiphol. Dat is een heel groot vliegveld in Nederland. Zijn jullie daar ook al eens geweest? Ik moest natuurlijk wel mijn paspoort laten zien, want anders mag je niet naar een ander land. Ik ben in een paar uur naar Rome gevlogen, de hoofdstad van Italië. Als je Italië van bovenaf bekijkt, lijkt het land net op een laars. Het is er in de winter niet zo heel erg koud en in de zomer is het erg lekker warm. Er gaan ook veel mensen naartoe op vakantie, omdat je er ook met de auto naartoe kan rijden.

 

In Italië zijn veel beroemde gebouwen, zoals het Colosseum. Dit is een soort stadion waar vroeger wedstrijden gespeeld werden, zoals paardenraces en gevechten. De gevechten werden gehouden tussen gladiatoren of tegen beesten om de keizer te vermaken. Voetbalwedstrijden bestonden toen nog niet.

 

Een ander beroemd gebouw is de toren van Pisa. Deze toren staat scheef en dat komt omdat de grond waar de toren op staat niet echt stevig is.

 

Het eten waar Italië bekend om staat, zijn toch wel de pasta’s, zoals spaghetti en de pizza’s. Als je in Italië iets koopt of moet betalen, dan moet je dat ook met de euro doen. Italië ligt namelijk in Europa, net als Nederland. Daar betalen we allemaal met hetzelfde geld, alleen ieder land drukt een andere tekening op het geld. Bij Nederland staat er koningin Beatrix op.

 

In Italië kun je niet gewoon Nederlands praten. Ze praten daar Italiaans. De meeste mensen kunnen dit niet spreken, dus proberen zich dan verstaanbaar te maken in het Engels. Deze taal spreken ze bijna over heel de wereld.

 

Italië is niet plat, zoals Nederland. Er zijn behoorlijk wat bergen. De grootste bergen zijn de Alpen. Deze bergen liggen ook in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.
Er zijn ook vulkanen. Eén van de beroemdste vulkanen in Italië staat op het eiland Sicilië. Deze vulkaan heet de Etna. De vulkaan is nog actief, dat betekent dat de vulkaan goed in de gaten gehouden wordt, omdat de kans aanwezig is dat die uit gaat barsten.
Een heel bekend meer in Italië is het Gardameer. Daar zijn in de zomer ook veel Nederlanders te vinden.

 

Dat is alles wat ik tot nu toe te weten ben gekomen. Het zou misschien wel leuk zijn als jullie deze week allerlei werkjes doen die met mijn reis te maken hebben. Ik ga ondertussen verder en hou jullie op de hoogte.

 

Heel veel groetjes van Sjakie!

En zoals ze in Italië zeggen, 'Ciao!' (daag!)

 

Terug naar overzicht van alle brieven

 

 

 

 

 

 

 

  

 


  

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright