HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen Clips TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes
 

 

Gratis Sinterklaasboeken van Douwe Egberts bij C1000

 

De Sinterklaasactie van Douwe Egberts is al jaren een groot succes. Klanten van C1000 krijgen de boeken gratis bij de aanschaf van Douwe Egberts actieproducten. In vorige jaren schreven onder meer Carry Slee, Imme Dros en Kim van Kooten een Sinterklaasverhaal.   

Voor het vijfjarig jubileum van deze actie schreven niemand minder dan Mies Bouwman, Herman van Veen en Mathilde Stein een uniek Sinterklaasverhaal.  

De Sinterklaasboeken zijn vanaf 10 november 2008 verkrijgbaar bij alle C1000 filialen van Nederland. Iedere week verschijnt een nieuw deel:

  • 10 november deel 1 Witte Pietje, Mies Bouwman en Petr Horacek.
  • 17 november deel 2 Op zoek naar Sint ter Klaas Herman van Veen en Tadahiro Uesugi.
  • 24 november deel 3 De Nieuwe Sint door Mathilde Stein en Martijn van der Linden.


Recensie


Deel 1 Witte Pietje - Mies Bouwman
Sinterklaas krijgt een ongeluk waardoor het Sinterklaasfeest in Nederland in gevaar komt! De Pieten zoeken haastig naar een oplossing. Een grappig verhaal met aandoenlijke illustraties van Petr Horacek, o.a. bekend van het prentenboek Gekke Geppie Gans.

Heel Nederland kent Mies Bouwman van de televisie. Ze presenteerde o.a. 25 jaar lang de intocht van Sinterklaas op TV. Maar Mies schreef ook twee succesvolle kinderboeken over het hondje Rambamboelie.

 

 

Deel 2 De Stem van Sint ter Klaas - Herman van Veen
Een bijzonder en aandoenlijk Sinterklaasverhaal dat tevens gaat over opgroeien en je dromen volgen. Sint ter Klaas brengt zijn jeugd door in Amsterdam, waar hij speelt in de bakkerij tussen de bakspullen van zijn vader. Na een poosje mag Sint helpen bij het bakken van pepernoten. Noten zíngen gaat hem echter minder goed af! Hij mag niet eens meezingen op school. En zingen, dat is nou juist wat Sint zo graag wil... Met illustraties van Tadahiro Uesugi.

Herman van Veen is internationaal bekend o.a. als clown, schrijver en zanger. Kinderen zijn dol op de verhalen en liedjes van Alfred J. Kwak

 


Deel 3 De Nieuwe Sint - Mathilde Stein

Een waanzinnig avontuur dat begint met een akelige brief aan Sinterklaas. Hij moet met pensioen! De Nieuwe Sint is bruut en hebberig. Hij wil de boel moderniseren en snel rijk worden van het Sinterklaasfeest.

Een hilarisch verhaal in een eigentijdse setting met vrolijke kleurrijke illustraties van Martin van der Linden, o.a. bekend van Ik voel een voet!. Dit derde deel van de DE Sinterklaasactie is wat mij betreft het 'kersje op de taart'.

 

Mathilde Stein's debuut Bang Mannetje werd meteen bekroond met de Kinderboekwinkelprijs. Inmiddels zijn er drie andere succesvolle titels verschenen. Haar werk wordt tot in Korea vertaald.

Conny Bais
18.10.2008

 

Winaars van een set van drie ondertekende exemplaren

R. Hoeven (Made)
Fam. Strik (Boskoop)
M. v.d. Kraaij (Moerkapelle)

 

 

KERSTMIS bij peuterplace.nl

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright