HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen Clips TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes
 

 

Nieuwe gratis Sinterklaasboeken van Douwe Egberts bij C1000

vanaf 16 november 2009 verkrijgbaar

 

Voor het zesde jaar komt Douwe Egberts dit jaar in de Sinterklaasperiode met een serie unieke prentenboeken. De Sinterklaasactie van Douwe Egberts bij C1000 is al jaren een groot succes. Elk jaar verschijnen drie nieuwe prentenboeken rond het Sinterklaasthema waarvoor bekende Nederlandse namen worden benaderd. Dit jaar hebben Paul de Leeuw, Susan Smit en Francine Oomen de verhalen geschreven. Als illustrator zijn respectievelijk de met diverse prijzen bekroonde Thé Tjong Khing, Mies van Hout en Daan Remmerts de Vries betrokken. Bij toeval spelen in alle drie de boeken dieren een hoofdrol.

Vanaf 16 november 2009 zijn de boeken gratis verkrijgbaar bij aankoop van actieproducten van Douwe Egberts in ruim 400 C1000 filialen. In de actieperiode gaan jaarlijks honderdduizenden boeken boeken richting de consument. Door bij aankoop van actieproducten gratis boeken aan te bieden bij de boodschappen, worden bovendien mensen die normaal niet zo snel met boeken in aanraking komen, aangezet tot (voor)lezen.

Meer dan 500.000 boeken gaan in drie weken tijd over de toonbank bij C1000. Iedere actieweek verschijnt een nieuw deel:

  • op 16 november deel 1 Voor jullie tien anderen! - Paul de Leeuw en Thé Tjong Khing
  • op 23 november deel 2 Felix en de verdwenen pakjes - Susan Smit en Mies van Hout
  • op 30 november deel 3 Waar is Sinterklaas - Francine Oomen en Daan Remmerts de Vries

 

Douwe Egberts Sinterklaasactie bij C1000 2008

 

Recensie

 

Deel 1: Voor jullie tien anderen!

Sinterklaas is het beu. De Pieten klagen tegenwoordig voortdurend over hun werk. "Voor jullie tien anderen!", roept hij boos naar de Vakbond-Piet. Maar Sint weet zo gauw niet waar hij tien knechten vandaan moet halen. Dan krijgt hij een idee. Samen met Amerigo gaat hij op zoek in de dierenwereld. Dat blijkt bijzonder lastig. Zijn laatste strohalm is de Kerstman. Die wil hem zijn rendieren wel lenen. De Pieten vrezen dat Sint hen echt niet langer nodig heeft. Maar uiteindelijk beseffen Sint en de Pieten dat ze niet zonder elkaar kunnen. "Wij horen bij elkaar. Als water bij de zee. Als koffie bij een koekje. Als Bert bij Ernie."

Grappig en verfrissend Sinterklaasverhaal met pakkende illustraties voor de wat oudere Sinterklaasfans.

 

   

 

Deel 2: Felix en de verdwenen pakjes

Felix lijkt heel gewoon, maar hij kan iets wat niemand anders kan: hij praat met dieren. Op een dag let hij niet goed op en kinderen op het schoolplein horen hem met duiven praten. Ze lachen hem uit. Felix is heel verdrietig. Op zijn verlanglijstje voor Sint schrijft hij dat hij het allerliefst gewoon wil zijn zoals iedereen. Maar dan blijkt dat iemand alle pakjes heeft gestolen van Sinterklaas. De dieren blijken er alles van te weten. Ze voeren Felix naar de plek waar de pakjes opgeslagen liggen en samen pakken ze de dieven stevig aan. Sinterklaas vraagt of Felix de jongen is die graag gewoon wilde zijn. Maar Felix is voor het eerst in zijn leven dolblij met zijn bijzondere gave.

Een vertederend en spannend Sinterklaasverhaal voor kids vanaf vijf jaar en ouder. Fraai en sfeervol geïllustreerd - hoe kan het anders - door Mies van Hout.

 

   

 

Deel 3: Waar is Sinterklaas? - Daar is Sinterklaas!

In 'Waar is Sinterklaas', zijn de Pieten druk bezig met de voorbereidingen voor het Sinterklaasfeest. Eén Pietje wordt steeds weggestuurd. Op het dek ziet hij een vreemde vogel in het water vallen. Sinterklaas! Wanneer alle Pieten op het dek te rondturen, valt Sinterklaas opeens uit de lucht! Wanneer je het boek omkeert, lees je de versie van Sint: 'Daar is Sinterklaas!' Sint ziet de stoomboot vertrekken. De Pieten zijn hem vergeten! Met hulp van kinderen en een kitesurfer haalt hij de boot bijna in. Dan valt hij in het water en Sint kan niet zwemmen! Dolfijnen helpen Sinterklaas met een flinke zwiep aan boord!

Twee grappige Sinterklaasverhalen in één, met koddige illustraties in vrolijke kleuren. Voor de kleintjes vanaf vier jaar.


 

  

 

 

 

KERSTMIS bij peuterplace.nl

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright