HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen Clips TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes
 

 

Gratis Sinterklaasboeken van Douwe Egberts bij C1000

vanaf 16 november 2011 verkrijgbaar

 

Voor het achtste jaar op rij verschijnt in de Sinterklaasperiode een unieke reeks Sinterklaasboeken van Douwe Egberts. Yvon Jaspers, Ronald Giphart en Arjan Ederveen ontpoppen zich tot inspirerende kinderboekenschrijvers. De verhalen Dimitri en het geheim van het kleine doosje (Jaspers), Piet Verliefd (Giphart) en Sinterklaasje bonne-bonne-bonnen (Ederveen) worden ondersteund met illustraties van Kristina Ruell, Tom Schamp en Piet Paris.

 

De Sinterklaasboeken van Douwe Egberts verschijnen dit jaar in verband met de enorme belangstelling in een extra hoge oplage van 750.000 stuks en zijn verkrijgbaar bij 420 C1000-winkels. Daarnaast is er in de boeken van dit jaar aandacht voor de oproep van Stichting Lezen & Schrijven: lees tenminste 15 minuten per dag (voor).

De Sinterklaasboeken van Douwe Egberts zijn vanaf 16 november 2011, in combinatie met Douwe Egberts actieproducten, gratis verkrijgbaar bij alle C1000 winkels in Nederland. Gefaseerd verschijnen in aanloop naar 5 december drie prentenboeken:

  • 16 november: deel 1 Dimitri en het geheim van het kleine doosje door Yvon Jaspers en Kristina Ruell
  • 23 november: deel 2 Piet Verliefd door Ronald Giphart en Tom Schamp
  • 30 november: deel 3 Sinterklaasje Bonne-bonne-bonnen door Arjan Ederveen en Piet Paris

De afgelopen jaren verschenen Sinterklaasboeken van onder meer Carry Slee, Imme Dros, Paul van Loon, Kim van Kooten, Herman van Veen, Paul de Leeuw, Susan Smit, Youp van ’t Hek en Martine Bijl. De boeken zijn altijd voorzien van prachtige illustraties van bekende illustratoren.


Gratis Lespakket
Dit jaar zijn de boekjes extra bijzonder door een unieke samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden. Voor het eerst is een gratis lespakket ontwikkeld waarbij Sinterklaas kinderen helpt met leren lezen en waarvoor de populaire Sinterklaas prentenboeken als basis hebben gediend. Dinsdag 8 november valt bij alle 7.800 basisscholen in Nederland een kaart op de mat waarop het speciaal ontwikkelde lesmateriaal gratis wordt aangeboden. Via de website www.hetbegintmetlezen.nl kunnen leraren de lespakketten downloaden voor de groepen een tot en met vijf. Het lesmateriaal is gekoppeld aan de thema’s van de Sinterklaasboeken; ‘Verlanglijstjes’, ‘Verliefd zijn’ en ‘Fantasie’. Op deze drie onderwerpen heeft een team van specialisten de lespakketten ontwikkeld. Door het aanbieden van dit gratis lesmateriaal hopen de Stichting Lezen & Schrijven, Douwe Egberts en C1000 een steentje bij te dragen aan de taalontwikkeling van kinderen in het Nederlandse basisonderwijs.


KERSTMIS bij peuterplace.nl

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright