HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

Recept van de kooksmurf:

Smurftastische blauwe pepernoten

Ook de Smurfen weten als geen ander dat bij Sinterklaas pepernoten horen! De kleine vriendjes lieten zich inspireren door de goedheiligman en gingen samen met de kooksmurf de keuken in voor heerlijke blauwe Smurftastische pepernoten!

Maak samen met de kinderen in een handomdraai de Smurfen pepernoten. De voorbereiding duurt ongeveer 20 minuten en het bakken 15 minuten. Zo gesmurfd dus!

Description: Description: Z:\My Box Files\Reports NL\BENELUX\SPHE\PREMIUM_TITLES\DE SMURFEN 2\TEXT\smurfen_pepernoten.jpg

 

Ingrediënten Smurftastische pepernoten:
Een toffe mama, papa, opa, oma, oom of tante
Een stel dappere kooksmurfen
Een glaasje limo tegen de dorst
Géén Stouterds
250 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr romige roomboter, op kamertemperatuur
125 gr bruine basterdsuiker
1,5 eetlepel speculaaskruiden
2 eetlepels blauwe (biologische) kleurstof
50 ml melk
Snufje zout

Handig in de keuken:
Beslagkom, liefst een blauwe
Bakpapier
Optioneel: mixer
Optioneel: blauwe Candymelts
Optioneel: spuitzak
Smurftastisch veel zin!

Smurfen Mix!
Verwarm de oven voor op 170°C. Let op, er moet altijd een volwassene je helpen hierbij! Doe de boter in de beslagkom en mix deze met een mixer of een garde luchtig en zacht. Vervolgens kan het zelfrijzend bakmeel, de suiker, de speculaaskruiden, de kleurstof, het zout en de melk aan de boter worden toegevoegd. Mix dit samen tot een mooi glad deeg. Het laatste gedeelte is natuurlijk het leukst om met de hand te kneden! Zorg er wel voor dat jij en de kids een schort dragen en eventueel handschoentjes, om vlekken van de kleurstof te voorkomen.

Smurf de pepernoten
Vorm vervolgens kleine balletjes van het deeg en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes een klein beetje aan op de bakplaat, zodat ze echt de vorm van pepernoten krijgen. Bak de pepernoten in 15 minuten af in de voorverwarmde over en voila: Smurftastische pepernoten!

Description: cid:image002.jpg@01CEEAC4.48CBD2D0

Geen fan van kunstmatige kleurstoffen? Met spirulinakleurstof kun je een natuurlijke blauwe kleur toevoegen aan de pepernoten. Een ander alternatief is de pepernoten  zonder kleurstof te bakken, maar later met gesmolten blauwe Candymelts de pepernoten te versieren. Bekijk hier alvast de trailer!

Maak het Smurfen Sinterklaasfeestje af door na het bakken de pepernoten samen op te smikkelen en De Smurfen 2 te kijken! De Smurfen 2 is vanaf 27 november verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray. Misschien is de Sint ook geïnspireerd geraakt door de Smurftastische pepernoten en krijg jij op pakjesavond naast deze heerlijke pepernoten wel een Smurftastisch cadeau!

De Smurfen pepernoten zijn snel en eenvoudig zelf te maken en de kinderen vinden het ongetwijfeld een feestje! Maak deze Smurfenbakdag af door samen te kijken naar De Smurfen 2 op DVD of Blu-Ray.

 

Meer lekkere recepten?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright