HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

 

Cindy en Phoebe

 

 
 

Mijn hond Cindy had ik al voor mijn relatie. Cindy is een kruising tussen een Mechelaar en een Rottweiler. Ze wordt 23 juli as. 7 jaar oud. Op 19 december toen we met ons pasgeboren dochtertje Phoebe thuis kwamen, hebben we Cindy eerst laten ruiken aan Phoebe’s mutsje en ze besnuffelde mijn T-shirt van boven tot onder. Daarna mocht ze Phoebe zien. (Cindy heeft overigens nog steeds het mutsje in haar mand liggen) Cindy besnuffelde Phoebe meteen en gaf haar een lik over het gezichtje als welkom. We hebben ook een vuile luier in haar mand gelegd zodat ze aan Phoebe’s geur kon wennen... Deze is zeker twee weken heel gebleven, totdat mijn moeder er mee ging spelen. (trekspelletje met Cindy)

 

Wanneer ik ‘s morgens naar beneden kom, haalt ze haar deken uit de mand en wil dat ik Phoebe bij haar neer leg. In het begin deed ik dat niet, maar op een dag besloot ik het wel te doen. Ze besnuffelde Phoebe en gaf een lik en het was goed. Nu laat ik haar ‘s morgens altijd even ruiken en zeg “daar is Cindy, goeiemorgen!” en dan geef ik haar een aai over de bol terwijl ik Phoebe vast heb.

Als Phoebe huilt staat ze er meteen bij om haar te troosten en gaat meteen bij mij op de grond liggen. Wanneer Phoebe haar Danoontje heeft gehad, zoekt ze Cindy op om haar gezichtje te laten schoonlebberen. Ik sta dat niet altijd toe, maar het gaat altijd goed. Phoebe moet dan hard lachen om haar ‘schoonmaakbeurt’. Wanneer ik zeg: "daar komt Cindy aan", begint Phoebe te lachen en gaat wat naar voren hangen.

Phoebe houdt goed in de gaten waar Cindy is. Wanneer ze bij ons zit dan gaat ze met haar handje "aaien". Als ze gaat knijpen zeg ik: “je moet lief zijn, je moet aaien”. Ik pak het handje van Phoebe vast en dan aaien we samen. Cindy geniet...

Met vriendelijke groeten,

Henriëtte Janssen
Helmond

Zie ook: Kind en Hond, 10 regels en het ingezonden verhaal 'Owen en de tekkeltjes'.

 

 

 

 
 

 

 
 
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright