HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

Big Buck Bunny

Big Buck Bunny van Blender Foundation is een 'open-source' animatiefilm die al een aantal keren in de prijzen is gevallen. "De belangrijkste doelstelling van dit project was om de ontwikkeling van vrije software op het gebied van computer graphics te stimuleren”, aldus producer en directeur Ton Roosendaal. “We zijn er erg trots op dat het resultaat en zowel artistiek als technisch de kwaliteit van de grote Amerikaanse studios evenaart".

Niet alleen is uitsluitend vrije software gebruikt maar ook de film zelf, inclusief al het materiaal uit de animatiestudio, komt vrij beschikbaar voor iedereen om van te genieten, van te leren of te hergebruiken.

Het verhaal

Big Buck is een reusachtig konijn met een hart nog groter dan hijzelf. Wanneer op een zonnige dag drie knaagdieren hem verschrikkelijk treiteren en pesten, breekt er iets in hem. En dan blijkt dit konijn niet voor de poes! Big Buck laat het er niet bij zitten en neemt op komische wijze wraak.(c) copyright Blender Foundation | www.bigbuckbunny.org

 


 

Tips? Mail de redactie!

 

 


 


 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright